Eigenschappen

Een constante temperatuur

De WineMaster ® klimatisatiesystemen garanderen een constante temperatuur instelbaar tussen 8° en 18° zodat uw wijn perfect gekoeld wordt. Dit gebeurt dankzij de elektronische thermostaat en een krachtig luchtmengsysteem: luchtstroom in de kelder tot 198m3 /u - luchtstroom buiten de kelder tot 179m3 /u. 

Klik hier voor meer technische info

Een gereguleerde vochtigheidsgraad

Vochtigheid en temperatuurschommelingen beïnvloeden de goede bewaring van wijn. De WineMaster® systemen verdampen en evacueren overtollig vocht. De verdampingstemperatuur van de WineMaster® stabiliseert de vochtigheidsgraad. Bij gebrek aan vocht biedt de Hygromaster® de ideale oplossing.

Frans fabricaat

Sinds 30 jaar fabriceert Fondis de Winemaster toestellen en is Europees marktleider op het gebied van airco voor de wijnkelder. Tijdens elke stap in het productieproces worden doorgedreven controles uitgevoerd, alle onderdelen zijn van Europees fabricaat. Fondis waakt over kwaliteit en besteedt bijzondere aandacht aan milieu- en energievraagstukken. 

Ecologie

De Fondis WineMaster toestellen werken met het R449A, R404A of 407C gas, ecologische koelvloeistoffen. Deze verhogen het vermogen van de compressor en de levensduur van het toestel en verminderen het elektriciteitsverbruik.

WineMaster® klimatisatiesystemen van Fondis

Zelfs een traditioneel gebouwde kelder is niet altijd geschikt voor wijnopslag. Te snelle of te grote temperatuurverschillen, een te hoge of te lage vochtigheidsgraad en een slechte luchtcirculatie kunnen de rijping van de wijn nadelig beïnvloeden. 

De Winemaster® klimatisatiesystemen maken van elke kelder of ruimte een perfecte wijnkelder. De 4 modellen - 'inbouw', 'opbouw', 'split' en 'deursysteem'- bieden een oplossing voor elke grootte en type van wijnkelder. Dankzij hun technologie zorgen de WineMaster® toestellen voor een economisch energieverbruik. Bovendien zijn de opbouw- en inbouwmodellen ook zelf te installeren. Er is geen grote technische kennis vereist zoals dit wel het geval is voor de installatie van een regulier airco systeem. De exclusieve WineMaster® wijnkelderdeur garandeert een perfecte isolatie en beveiliging.

Ook voor grote wijnkasten in glas heeft Winemaster de oplossing: ontdek de ARM15 en SP40 serie!

Ontdek ook de bijkomende troeven van de Hygromaster® die de vochtigheidsgraad van uw kelder verhoogt.

Wij leveren in België, Nederland en GH Luxemburg.

Gamma

Opties & accessoires

Winemaster IN50
Winemaster IN50
Winemaster IN50
Winemaster IN50
Winemaster IN50
Winemaster IN50
Winemaster IN50

Technisch

De WineMaster® toestellen zijn eenvoudig zelf te installeren. Het vraagt een beetje handigheid maar er hoeft geen gespecialiseerde koeltechnieker aan te pas komen. Indien u dit wenst kunnen wij de installatie ook voor u uitvoeren. Bovendien zijn de toestellen gemakkelijk te bedienen zonder onnodige gadgets of knoppen.

 

No Frost systeem

Dit systeem laat de lucht rond de opgeslagen flessen in de gekoelde ruimte circuleren. De lucht wordt vervolgens meegezogen in de verdamper waar ze opnieuw gekoeld wordt en een deel vocht achterlaat om daarna een nieuwe cyclus te starten.
De voordelen van geventileerde koude lucht: 

 • Geen ijsvorming op de verdamper buiten 
 • De automatische ontdooiing zorgt voor een een maximale koelprestatie
 • Verdeling van de koude, versterkt door de onafgebroken luchtcirculatie
   

Antitrilling systeem

Trillingen beïnvloeden de kwaliteit van uw wijn. Daarom zijn alle bewegende WineMaster® onderdelen gemonteerd op rubberen schokdempers.

 

Energy Save Motor

De nieuwe elektronische schakeltechnologie verhoogt de efficiëntie van de ventilator, onderdrukt oververhitting van de motor en vermindert het energieverbruik. Er is slechts 7 watt nodig om de ventilator op vol vermogen te laten draaien. 

 • Programmeerbare 2-speed rotatie van de motor (900 en 1200 omwentelingen/minuut) 
 • De snelheid van de motor wordt geregeld door de thermostaat
 • Het systeem past automatisch de snelheden aan volgens de temperatuur van kelder 
 • Composiet bladen voor stille werking
 • Motor met kogellagers voor een lange levensduur van de bovenste ventilator tot 50000 h 
 • "Borstelloze" motor met een elektrisch rendement van meer dan 90% 

 

Onderhoud

Ook het onderhoud is eenvoudig maar noodzakelijk. Minstens eenmaal per jaar is het essentieel om de filter te vervangen. Vervuiling kan de klimaatregelaar beschadigen. Het vervangen van de stoffilter is zeer eenvoudig en duurt slechts enkele minuten. 

Winemaster Filter vervangen